DIPLOMA OF GOLD MEDAL

 

Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii “Pro Invent” este înregistrat ca marcă la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci), titular Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca, având certificatul cu numãrul 100.000. Salonul a debutat în primăvara anului 2002 la Complexul Expo – Transilvania din Cluj-Napoca, România, când, în cadrul Târgului Internaţional “Foresta“, au fost expuse 30 de invenţii din domeniile: materiale de construcţii, telefonie mobilă, epurarea apei, criogenie. Expoziţia, o premierã pentru clujeni, s-a bucurat de un real interes din partea vizitatorilor.

Ediţiile care au urmat s-au desfăşurat în cadrul Târgului Internaţional Tehnic în Complexul Expo – Transilvania din Cluj–Napoca.

Începând din anul 2014, salonul este organizat în exclusivitate de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca în Complexul Bulevardul Muncii, sub patronajul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice având ca parteneri Academia de Stiinţe Tehnice – Filiala Cluj, Agenţia de Proprietate Intelectualã a Republicii Moldova, Forumul Inventatorilor Români, Institutul Naţional de Inventicã Iaşi, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Fiecare ediţie în parte a adus valoare prin invenţiile prezentate, domeniile abordate, entităţile participante (universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, asociaţii profesionale, firme, persone fizice etc.).

Impresiile participanţilor, interesul de care s-a bucurat din partea vizitatorilor de specialitate şi a presei, au consacrat Salonul Internaţinal al Cercetării, Inovării şi Inventicii “Pro Invent” de la Cluj-Napoca, drept o manifestare de referinţã în viaţa inventicii româneşti, o formă eficientă de mai bună cunoaştere, apreciere şi stimulare a celor ce s-au distins prin creativitate.

Salonul “Pro Invent” de la Cluj-Napoca a fost şi doreşte să rămânã un loc distinct de întâlnire al inventatorilor şi invenţiilor cu oameni de afaceri, intreprinzători interesaţi sã punã în practică rezultatele cercetării, inovării şi creativităţii româneşti.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este singura universitate din Europa care organizează un salon de inventică.

 

Visit PRO INVENT