MENU

Bus of Future

Design Concept

This page are in the process of translation.

Descrierea posibilităților autobuzului

 

Autobuzul este unul autonom. Este dotat cu utilaje de ultima generatie, astfel, detectand automat potentialii calatori prin intermediul bratarilor speciale (Fig 4.0) sau a camerelor de luat vederi, amplasate in statii (Fig. 4.1), (Fig. 4.2).

Atunci cand o persoana are nevoie sa se deplaseze spre o anumita destinatie, autobuzul vine automat sensorilor care detecteaza necesitatea pasagerului. La fel, si camerele de luat vederi, si bratarile analizeaza datele statistice privind deplasarile persoanelor, pentru a putea programa o anumita ruta, la o anumita ora. Transportul public este esential in societatea autohtona.

Ele cotribuie la deplasarea pasagerilor spre orice destinatie geografica, de aceea este important sa fie cat mai performante si dotate cu tehnica de ultima generatie – pentru a satisface la maximu m necesitatile calatorilor.

fig.4.1
fig.4.1
band2

Opțiuni pentru persoane cu handicap locomotor

 

Autobuzul are 12 locuri pentru pasageri pe scaune sau 14 locuri pe scaune si unul pentru scaunul cu rotile sau carucior (Fig. 4.1.3).

Este dotat si cu o trampa pentru ultimile mentionate, pentru a usura deplasarea persoanelor cu dizabilitate (Fig. 4.1.4).

Atunci cand bratara sau camera de luat vederi depisteaza ca este nevoie de mai multe locuri pentru persoane cu dizabilitati, ea va trimite automat spre locul necesar mai multe autobuze.

fig.4.1
fig.4.1
Untitlddddded-1
band-Recovered

Alimentarea autobuzului cu energie electrică

 

Din punct de vedere tehnic, autobuzul va fi unul electric. In primul rand, masinile electrice sant mult mai econome, fiindca nu necesita conbustibil si pot fi incarcate de la o priza obisnuita (Fig. 4.1.5). Ele nu polueaza aerul precum cele pe baza de benzina, prezinta un risc mai redus de incendiu/ explozie in caz de accident, datorita lipsei de conbustibili.
Autobuzul nu se incarca doar de la o priza obisnuita. El mai poate fi incarcat si wireless, cu ajutorul unei tehnologii de inductie (Fig. 4.1.5). Astfel el va putea circula nelimitat pe teritoriul dotat cu aceasta tehnologie, fara a fi nevoie de timp pentru a se incarca. Mai este dotat si cu o baterie care, in cazul parasirii teritoriului wireless, va asigura continuarea circulatiei pentru o perioada de timp (Fig. 4.1.6)

dsdasdasdasd

Transformare în autotren

 

Partea din spate a autobuzului este dotata cu un sistem automat de conectare cu un alt autoturism public identic (Fig. 4.1.7.), atunci cand fluxul pasagerilor este mai mare (Fig. 4.1.7.). Astfel pasagerii vor avea parte de un autobuz dublu, cu mai multe locuri si nu vor mai intarzia la punctul de destinatie. Atunci cand vine autobuzul, bratarile detinatorilor acestora vor vibra, anuntandu-i ca a venit timpul sa inceapa calatoria.

autotren
views Edite - Copy