MENU

Ambulance

Design Concept

This page are in the process of translation.

Design concept image 1.0

Design concept

Ambulance cars are the most important vehicles that help save lives, so they need to be as efficient as possible and equipped with state-of-the-art technology “image 1.0”.

Inside the ambulance

Masinile de ambulatoriu in sine, nu exista. Ele nu sant decat niste masini obisnuite dotate cu utilaje sumare, pentru acordarea primului ajutor. De aceea am decis sa creez un nou concept al acestul vehicul.Masina este dotata cu utilajul necesar, pentru a acorda ajutor medical la 2 persoane concomitent.

De exemplu, cand au loc accidente, in majoritatea cazurilor, sant mai multe victime, care au nevoie de ingrijiri medicale de urgență. Așa cum în ambulanțele tradiționale nu este decat un singur loc pentru pacienti, sînt necesare mai multe mijloace de transport ambulatoriu, ceea ce agraveaza situația pacientilor in stare critica

Ambulance Equipment for Extrication & Supplies

Pentru a reduce timpul între descărcerare și acordarea primului ajutorl, mașina de ambulatoriu este dotată cu utilaj pentru descarcerare și o persoana cu o pregatire specială, pentru a-l putea manevra (fig. 5.3).

Drone

Masina va avea in dotare si drone. Scopul folosirii lor este de a localiza pacientul, care a solicitat primul ajutor prin intermediul telefonului mobil, dar se afla intr-un loc inaccesibil, de exemplu intr-o padure. Aceasta metoda este binevenita si din cauza ca elicopterul care este utilizat pana in prezent in aceste scopuri necesita cheltuieli mult mai mari si timp care poate fi vital pentru pacient.In acest proiect, o alta idee inovatoare pentru localizarea ranitului este camera termala (fig. 5.4), care, la fel, va face parte din arsenalul utilajelor cu care va fi dotata masina ambulatorie. Avand o raza de 1km, acesta va putea detecta caldura corpului pacientului, aflat intr-o zona mai putin accesibila, de exemplu, in timpul cutremurelor de pamant si a altor calamitati naturale.

Fig. 5.3 Echipamentul necesar pentru descărcerare
Fig. 5.4 Dronă
Fig. 5.5 Echipajul ambulanței

The ambulance crew

Echipajul ambulanței este alcătuit din 3 persoane: medicul, asistenul si soferul, care va avea avea si functia de descarcerator (fig.5.5).

Digital mirrors

Din punct de vedere tehnic, masina ambulatorie va fi una electrica. In primul rand, masinile electrice sant mult mai econome, fiindca nu necesita conbustibil si pot fi incarcate de la o priza obisnuita.

Ele nu polueaza aerul precum cele pe baza de benzina, prezinta un risc mai redus de incendiu/ explozie in caz de accident, datorita lipsei de conbustibili.

In locul oglinzilor laterale vor fi instalate camere, inregistrarile carora vor fi reproduse pe panourile digitale din cabina soferului (fig.5.6).

Fig. 5.6 Oglinzi digitale
Ambulance Equipment for Extrication & Supplies

Access in the Ambulance

 

Accesul șoferului este efectuat numai prin ușa din față (fig.5.7), la întrare-ieșire a șoferului volanul automobilului alunecă în partea stingă pentru a permite accesul în cabină deaseminea accesul pentru personalul medical se efectuează prin ușa din dreapta a automobilului acest lucru de separare a accesulu în automobil permite mai eficient de a îndeplini funcțiile impuse și a reduce la minimul să nu interfereze cu personalul medical (fig.5.8).

Orthogonal Views

Fig. 5.9 Vederi ortogonale